Så har vi hunnit en bit in på hösten! För vi får väl kalla det höst? Vi hade ju rena sommaren under september. Det var härliga dagar och man njöt verkligen. Totalt sett var fisket också strålande. Oktober har egentligen börjat rätt fint också, men det har definitivt blivit kallare. Just nu har vi ett väderomslag några dagar. Är visst en storm som heter ”Kirk” på väg in. Fast har jag förstått det rätt så ska väl inte vi drabbas så hårt. Det är längre upp i Sverige som den ska dra fram som värst med mycket blåst. Vi får se?

Det är bra tryck på Flugströmmen. Nästintill fullt med fiskare varje dag, vardag som helgdag. Roligt! Även specialsjöarna är bra besökta. Däremot får vi rapporter om att det varit lite ”svårfiskat” några dagar nu. Det tycker vi inte alls om. Sen vad det står för, vet vi inte? Vi har ju en del som har lyckats bra, men också en hel del som vittnar om trögare fiske. Även i Flugströmmen har det inte varit så ”lättfiskat” några dagar. Man ser mycket fisk, men man måste truga dem att hugga. Såna perioder kommer då och då och är helt naturliga. Vanligtvis kan man skylla på värme och annat, men det är det knappast nu. Möjligtvis att det har med väderomslaget att göra och att barometern far upp och ner. Det har ju dessutom varit en del nordanvind och det påverkar alltid oss negativt.

Men, det kan svänga fort. Nu hoppas vi på en snabb vändning uppåt igen, och att det blir fart på fisken innan helgen. Vi har bra beläggning framåt och vill kunna avsluta denna säsong på topp. Det har, för vår del, varit en riktigt bra fiskesäsong utan katastrofer och intermezzon. Fisken har oftast varit på bra hugghumör och vi vill ju naturligtvis att det ska vara så ända in i kaklet. Oktober brukar ju vara en höjdarmånad för regnbågsfisket. Glöm sen inte bort november! November kan vara ännu bättre faktiskt om vädret är milt.

Varmt Välkomna!

Håkan